Αναζητώντας το Σημείο Ισορροπίας στο Mediterranean College Αθήνας

Comments: 0

Στο φιλόξενο χώρο του Mediterranean College της Αθήνας βρεθήκαμε ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της Δρ Ευαγγελίας Μαρκάκη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας MC και Επικεφαλής & Διευθύντριας Ανάπτυξης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου, στις 15 Νοεμβρίου 2023, προκειμένου να συμμετέχουμε στην εσπερίδα με τίτλο «Σημείο Ισορροπίας: Ψυχική Υγεία, Παρενόχληση, Εκφοβισμός και Διακρίσεις στο Χώρο Εργασίας».

Στην Εσπερίδα παρευρέθηκαν οι Ευανθία Κουρτμπουγιάννη, Πρόεδρος, και η Μαρία Αγελαδά, Ταμίας, του ΔΣ του Σωματείου μας.

Η κα Κουρτμπουγιάννη στην ομιλία της αναφέρθηκε στα φαινόμενα της ηθικής παρενόχλησης και του εκφοβισμού στο χώρο εργασίας, αναδεικνύοντας τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία των εμπλεκομένων – θυμάτων, μαρτύρων/ παρατηρητών και οργανισμών. Αναφέρθηκε στις σημαντικότερες συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση των εν λόγω φαινομένων και στα ενδεικτικά προφίλ θυτών και θυμάτων.

Στην τελική της τοποθέτηση υποστήριξε πως η ηθική παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν αφορούν το θύμα και εγγενή ή επίκτητα χαρακτηριστικά της ταυτότητας και της συμπεριφοράς του, αλλά τους θύτες και τα στυλ προσωπικότητας, σκέψης και συμπεριφοράς που εκείνοι έχουν. Όσο τα εν λόγω φαινόμενα θεωρούνται ανεκτά, υποψήφια θύματα είμαστε όλοι.